e-Kormányzat: rendeletek, határozatok  ·  Honlaptérkép  ·  Levélküldés 2021. október 23. szombat, Gyöngyi napja 
A faluról
Önkormányzatunk
Polgármesteri Hivatal
Intézmények
Civil szervezetek
Egyházak
Hasznos információk
Hírarchívum
Vállalkozói oldal
Általános közzétételi lista
Közbeszerzés
 

Aktuális hírek

Meghívó Képviselő-testületi ülésre2021. október 22. 12:13
Meghívó >>>

 

Meghívó a Gazdálkodási Bizottság és az Ügyrendi és Fejlesztési Bizottság együttes ülésére2021. október 22. 12:12

Meghívó - Gazdálkodási Bizottság >>>

 

Meghívó - Ügyrendi és Fejlesztési Bizottság >>>

 

Meghívó a Humánerőforrások Bizottsága ülésére2021. október 22. 12:09
Meghívó >>>

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a biztonságos tűzifavásárlással kapcsolatban2021. október 20. 08:35

Hírlevél >>>

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a kiberbiztonság tárgyában2021. október 13. 08:37
Hírlevél >>>

 

SZAKÁCS ÁLLÁSPÁLYÁZAT2021. október 12. 15:03
Álláshirdetés >>>

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele az állatkínzás és az eltűnt házi kedvencek témakörében2021. október 6. 11:08

Hírlevél 1 >>>

 

Hírlevél 2 >>>

 

Pályázati kiírás a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjhoz2021. október 5. 11:45

"A" típusú pályázati kiírás >>>

 

"B" típusú pályázati kiírás >>>

 

Regőczy István Alapítvány a Koronavírus Árváiért támogatási lehetősége2021. június 30. 12:17

Tájékoztatás támogatási lehetőségről >>>

 

Adatlap >>>

 

Adatkezelési tájékoztató >>>

 

 

REGŐCZI ISTVÁN ALAPÍTVÁNY A KORONAVÍRUS ÁRVÁIÉRT

 

A koronavírus-járvány tömegek életét változtatta meg végérvényesen. Sok ezrekét pedig el is vette.
Számtalan édesanya és édesapa vesztette életét, így sajnos fiatalok százai maradtak árvák vagy félárvák. Gyermekek, akiket gyászukban segíteni, életükben támogatni kell. Ahogyan a járvány ellen az összefogás ereje segített, úgy a Covid árváit is ennek az összefogásnak kell támogatnia.
A több mint kilencszáz kisgyermek és kamasz tragédiáját megváltoztatni sajnos nem tudjuk, a lehetőségeinkhez mérten sorsukat segíteni azonban kötelességünk.
Több száz sors, több száz élethelyzet, amelyek mindegyike külön-külön figyelmet követel, miképpen a valós segítség is sokféle kell, hogy legyen.
Minden olyan csonkává lett, gyermeket nevelő családot, édesanyját vagy édesapját a Covid miatt elveszítő fiatalt támogatunk, aki bizalmával megtiszteli Alapítványunkat.

 

A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. Az Alapítványt a kuratórium elnökeként a köztársasági elnök felesége, dr. Herczegh Anita asszony vezeti, akit munkájában Prof. Dr. Bagdy Emőke szakpszichológus és Dr. Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató kuratóriumi tagok segítik. Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz, vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes saját magáról gondoskodni.
Az összefogás anyagi-, tárgyi-, mentális, lelki segítségnyújtásával legalább egy pici részét szeretnénk pótolni mindannak, amit ezek az árván vagy félárván maradt fiatalok a szüleiktől már nem, vagy csak töredékben kaphatnak meg.

 

A Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért minden felajánlást köszönettel fogad.

 


A magyarországi karitatív szervezetek is megerősítettek minket abban, hogy a bajba jutott családok nagy részénél most a pénzadományok jelentik az elsődleges segítséget. Éppen ezért fő feladatunknak most azt tekintjük, hogy minél gyorsabban, a segítségre leginkább rászoruló családokat anyagilag tudjuk támogatni.

 

Emellett természetesen már dolgozunk annak a rendszernek a kialakításán, amely képes tárgyi vagy szolgáltatásbéli felajánlások fogadására és azoknak a rászorulókhoz való eljuttatására.
Várjuk az önkormányzatok, civil szervezetek, intézmények, cégek, vállalkozások és magánszemélyek nagylelkű -- elsősorban -- pénzbeli adományait, amely a jelen helyzetben a segítségre szoruló árvák számára a legfontosabb; a közeljövőben -- alapítványi rendszerünk kialakítása után -- pedig már tárgyi és szolgáltatás jellegű felajánlásaikat is.

 

A Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért bankszámlaszáma: 11705084-21448492

 


Önre is számítunk, segítsünk együtt!

 

Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért
1013 Budapest Döbrentei utca 2.
info@regoczialapitvany.hu;
www.regoczialapitvany.hu

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. hirdetménye földhasználók számára2021. június 24. 11:43
Hirdetmény >>>

 

2021. évi határszemle2021. június 21. 11:27

Értesítés >>>

 

Záró sajtóközlemény EFOP-1.6.2-16-2017-00063 projektről2021. június 9. 13:37

Sajtóközlemény >>>

 

Ügyfélfogadási rend május 17-től2021. május 13. 15:15
Ügyfélfogadási rend >>>

 

Tájékoztatás a Magyar Államkincstárnál történő szolgáltatások igénybevételének lehetőségeiről és nyereményjátékról2021. április 22. 09:42

Állampapír befektetés díjmentesen otthonról értékes nyereményekért >>>

 

 

Nagy sikernek örvend a Babakötvényes számlanyitás ügyfélkapun is >>>

 

 

Jegyzői és polgármesteri tájékoztató a COVID19 járvánnyal kapcsolatban2021. február 3. 08:43

2020.12.08.

Tisztelt Mányi Lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy Mány Község Önkormányzata a munkaterv szerint a novemberi testületi ülésén döntött volna arról, hogy idén a szokásos decemberi közmeghallgatást melyik napon tartja meg a mányi lakosok számára. Ezt az ülést a bevezetett korlátozások miatt már nem tarthattuk meg, és saját hatáskörben a döntéssel megvártam a Kormány döntését a december 11. utáni helyzetre vonatkozóan.

Sajnos a koronavírus miatt bevezetett szigorú járványügyi előírások továbbra sem enyhültek, sőt, további egy hónapra meghosszabbításra kerültek.

Ezért a legnagyobb sajnálatunkra a közmeghallgatás a továbbra is fennálló veszélyhelyzet miatt nem kerülhet megtartásra. 

Mány, 2020. 12. 08.                 

         Megértésüket köszönjük!

                                                             Ugron Zoltán
                                                             polgármester

**********************************************************************************

2020.11.06.

Tisztelt Lakosok!

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI.3) Kormányrendelet 1. § értelmében Magyarország kormánya 2020. november 4. napjától az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerint veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja.

2020. november 4. napjától nem tartható képviselő-testületi, és bizottsági ülés, valamint közmeghallgatás sem. Ugyanakkor számos jogszabály állapít meg határidőt döntések meghozatalára, melyeket a veszélyhelyzetben kihirdetett jogszabályok nem függesztettek fel. Szükséges lehet továbbá döntések meghozatala olyan eljárásokban is, melyek határidőkhöz vannak kötve, és a döntés elmaradása súlyosan érinthetné az önkormányzati működést.

Így a polgármesternek valamennyi szükséges kérdésben döntenie kell a Képviselő-testület helyett.

A saját hatáskörben hozott rendeleteket és határozatokat a Nemzeti Jogszabálytár Önkormányzati Rendelettár felületén tesszük közzé.

Ugron Zoltán
polgármester

*********************************************************************

Tisztelt Ügyfelek!

Tekintettel a Magyarország Kormánya által a 478/2020. (XI.3.) Korm.rendelettel 2020. november 4-től kihirdetett veszélyhelyzetre, valamint a fennálló járványügyi helyzetre, kérjük tisztelt ügyfeleinket, hogy a polgármesteri hivatali ügyintézéseik során elsődlegesen a telefonos vagy elektronikus úton történő ügyintézést vegyék igénybe.

A kizárólag személyes jelenléttel intézhető ügyek (elsősorban házassági szándék bejelentése, anyakönyvi kivonatok igénylése) előzetes telefonos egyeztetés után, a szokásos ügyfélfogadási időben (hétfőn 8-16 óráig, szerdán 8-17 óráig és pénteken 8-12 óráig) maszk kötelező használata mellett intézhetőek.

A szükséges formanyomtatványok a hivatal első emeletén elhelyezett ügyfélpultnál megtalálhatóak, vagy elektronikusan igényelhetőek a titkarsag@many.hu e-mail címen. Kérjük, hogy a kitöltött formanyomtatványokat az ügyfélpultnál elhelyezett "NYOMTATVÁNYOK" feliratú dobozba dobják be.

Kollégáink a 22/350-143 telefonszám mellett az alábbi mobil telefonszámon is elérhetőek:

            - adó ügyek (Torma-Somodi Nikoletta) 30/975-4363
            - szociális és anyakönyvi ügyek (Pataki András) 30/976-8887

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. Korm. rendelet alapján a házasságkötésnél kizárólag

            a) a szertartás vezetője, illetve az anyakönyvvezető,

            b) a házasulók,

            c) a házasulók tanúi,

            d) a házasulók szülei, nagyszülei,

            e) a házasulók testvérei és

             f) a házasulók gyermekei

lehetnek jelen.

A Mányi Községi Művelődési Ház a fenti Kormányrendelet alapján 2020. november 11-től zárva tart. Könyvtári szolgáltatást kiszállítással végez, a 30/160-7118 telefonszámon történt egyeztetést követően.

Köszönjük a közreműködésüket és a megértésüket!

Hopka Rita

    jegyző

*********************************************************************

 

Sütőolaj és zsír leadás2021. január 28. 07:46

Tisztelt Lakosok!

Mányon is le lehet adni a használt sütőolajat és zsírt!

A gyűjtés az óvoda kapujában belül elhelyezett 240 literes, rendszeresen tisztított és karbantartott, kulturált megjelenésű gyűjtőben történik. Ebbe kell helyezni lezárt PET-palackban vagy zárt befőttesüvegben az olajat (önteni nem kell), így "cseppmentes" a rendszer, nem áll fenn a kiömlés veszélye.

Kérjük, vegyék igénybe ezt az újabb lehetőséget is, amellyel szintén igyekszünk hozzájárulni környezetünk megóvásához! A Fejlesztési Bizottsággal közösen további környezetvédelmi fejlesztéseken is dolgozunk.

Magyarországon a háztartásokban évente több tízezer liter sütőolajat és sütőzsírt használnak fel, mely majdnem teljes egészében a lefolyókba, szemétgyűjtőkbe és a természetbe kerül. A többször felmelegített sütőolaj és sütőzsír rákkeltő és mérgező anyagokat tartalmaz, mely a háztartásból kikerülve hatalmas károkat okoz. A lefolyókba kerülő olaj folyamatosan a csatornafalra tapad. Erre további szennyeződések rakódnak rá, csökkentve ezáltal a lefolyócsövek áteresztő képességet, mely akár dugulásokhoz vezethet. A használt sütőolaj jó tápanyag a kártevőknek, a csótányok -- esetleg patkányok -- elszaporodásához vezethet. A földbe és az élővizekbe jutva súlyos környezeti károkat okoz. Egyetlen liter használt sütőzsiradék 1 millió liter ivóvizet képes fogyasztásra alkalmatlanná tenni. Elégetése esetén rákkeltő anyagok kerülnek a levegőbe. A szennyvíztisztító-művekbe kerülve az olaj leterheli a rendszert, a tisztítás jelentős többletenergiát és nagyobb igénybevételt okoz. A szelektív gyűjtési rendszer mentesíti a csatornahálózatot és a szennyvíztisztítókat a szennyező anyagtól, csökkentve ezáltal az üzemeltetésre fordított kiadást is.

A gyűjtőkbe helyezett használt olaj és zsír 100%-ban újrahasznosításra kerül: a feldolgozás során bioetanol készül belőle.

 

 

 

Tájékoztatás a hulladékszállításról2021. január 8. 09:26

Tájékoztatás a hulladékszállításról

Örömmel adom hírül, hogy a szolgáltatóval történt egyeztetéssorozat eredményeként az idei hulladékszállításban az alábbi előrelépések történtek:

 • Marad a pénteki napokon a kommunális szállítás. Többletzsákot a Gazdaboltban újból lehet majd vásárolni.
 • Marad a hónap második és negyedik szerdáján a házhoz menő szelektív szállítás. Az év folyamán az üveg gyűjtésben további előrelépés is várható.
 • Két alkalommal viszik el ingyenesen a karácsonyfákat
 • Áprilisban indul a zöldhulladék szállítás minden hónap első szerdáján.
  A novemberi zöldhulladékszállítás azonban decemberre tolódik, hogy az összes falevél lehulljon addig.
  Idén nem matricát kapunk, hanem lebomló zsákokat, melyekből többletzsákot is lehet majd kapni a Gazdaboltban.
  A gallyak, nyesedékek kérdésében még zajlanak az egyeztetések az égetési tilalom miatt. Itt is várható még előrelépés.
 • Lesz szervezett veszélyes hulladék gyűjtési alkalom.
 • A házhozmenő lomtalanítás során elviszik a gumiabroncsokat.
 • A következő számlával mindenki kap nyomtatott hulladéknaptárat, tájékoztatót.

Felelős viselkedésünkkel vigyázzunk a környezetünkre közösen!

#mányazotthonunk

Ugron Zoltán

polgármester

 

2021. évi hulladéknaptár >>>

Hulladékgyűjtési tájékoztató >>>

 

 

Meghívó Képviselő-testületi ülésre

[ 2021. október 22. ]

Meghívó a Gazdálkodási Bizottság és az Ügyrendi és Fejlesztési Bizottság együttes ülésére

[ 2021. október 22. ]

Meghívó a Humánerőforrások Bizottsága ülésére

[ 2021. október 22. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a biztonságos tűzifavásárlással kapcsolatban

[ 2021. október 20. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a kiberbiztonság tárgyában

[ 2021. október 13. ]

SZAKÁCS ÁLLÁSPÁLYÁZAT

[ 2021. október 12. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele az állatkínzás és az eltűnt házi kedvencek témakörében

[ 2021. október 6. ]

Pályázati kiírás a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjhoz

[ 2021. október 5. ]

Regőczy István Alapítvány a Koronavírus Árváiért támogatási lehetősége

[ 2021. június 30. ]

A Pilisi Parkerdő Zrt. hirdetménye földhasználók számára

[ 2021. június 24. ]

2021. évi határszemle

[ 2021. június 21. ]

Záró sajtóközlemény EFOP-1.6.2-16-2017-00063 projektről

[ 2021. június 9. ]

Ügyfélfogadási rend május 17-től

[ 2021. május 13. ]

Tájékoztatás a Magyar Államkincstárnál történő szolgáltatások igénybevételének lehetőségeiről és nyereményjátékról

[ 2021. április 22. ]

Jegyzői és polgármesteri tájékoztató a COVID19 járvánnyal kapcsolatban

[ 2021. február 3. ]

Sütőolaj és zsír leadás

[ 2021. január 28. ]

Tájékoztatás a hulladékszállításról

[ 2021. január 8. ]

 

 
Mány község honlapját a jacsa.NET készítette. A szerkesztők névsorához kattintson ide!