e-Kormányzat: rendeletek, határozatok  ·  Honlaptérkép  ·  Levélküldés 2022. november 29. kedd, Taksony napja 
A faluról
Önkormányzatunk
Polgármesteri Hivatal
Intézmények
Civil szervezetek
Egyházak
Hasznos információk
Hírarchívum
Vállalkozói oldal
Általános közzétételi lista
Közbeszerzés
 

Aktuális hírek

Hirdetmény rendezetlen tulajdoni helyzetű ingatlanokról2022. november 22. 14:31

Érintett ingatlan helyrajzi száma: 098/15 , 095/2 , 098/22 , 3127 <kattintson>

 

Érintett ingatlan helyrajzi száma: 098/15 , 096/26 , 098/15 , 3578 <kattintson>

 

Érintett ingatlan helyrajzi száma: 81/18 <kattintson>

 

Érintett ingatlan helyrajzi száma: 082/29 <kattintson>

 

Érintett ingatlan helyrajzi száma: 096/26 <kattintson>

 

Érintett ingatlan helyrajzi száma: 96/26 <kattintson>

 

Érintett ingatlan helyrajzi száma: 098/15 <kattintson>

 

Érintett ingatlan helyrajzi száma: 3334 (1) <kattintson>

 

Érintett ingatlan helyrajzi száma: 3334 (2) <kattintson>

 

Érintett ingatlan helyrajzi száma: 3517 (1) <kattintson>

 

Érintett ingatlan helyrajzi száma: 3517 (2) <kattintson>

 

Érintett ingatlan helyrajzi száma: 3517 (3) <kattintson>

 

Érintett ingatlan helyrajzi száma: 3517 (4) <kattintson>

 

Tájékoztatás földrészleteket nyilvános pályáztatása tárgyában2022. november 8. 07:59

Tájékoztatom, hogy a Magyar Állam, mint tulajdonos nevében és képviseletében eljáró Nemzeti Földügyi Központ (NFK, Szervezet) a Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény (Nfatv.) 21. § (3a) bekezdés b) pontja alapján a - jelen levél végén található linkről letölthető - Hirdetményben megjelölt, Nemzeti Földalapba tartozó, 10 ha térmértéket meg nem haladó nagyságú földrészleteket nyilvános pályáztatás, illetve árverés mellőzésével értékesíteni kívánja.

 

 

Az NFK a 2020. évben megkezdett földértékesítési program mintegy folytatásaként, 2022. őszén összesen több ezer darab, 10 hektárnál kisebb területű állami földet hirdet meg eladásra, melynek első lépéseként az I. ütemben értékesíteni kívánt ingatlanok listája 2022. szeptember 7. napján, a II. és a III. ütemben értékesítésre szánt ingatlanok listái 2022. szeptember 30. napján kerültek közzétételre az NFK honlapján.

 

 

A jelen hirdetményben Szervezetünk további területeket kínál eladásra nyilvánosan, melyekre 30 napig lehet vételi ajánlatot tenni. Az agrártárca számára továbbra is fontos célkitűzés az osztatlan közös földtulajdon felszámolásának gyorsítása, amivel a magyar birtokpolitika több mint harminc éves adósságát kívánja orvosolni. Az előző földértékesítési programokhoz hasonlóan az eladásra kerülő földek az állami földvagyon-portfólió tisztítását is szolgálják, mivel a kis területű, jellemzően magántulajdonú területek közé ékelődő ingatlanok értékesítése is cél.

 

 

A meghirdetett földekre bárki tehet vételi ajánlatot, aki a jogszabályban foglalt feltételeknek megfelel. Az értékesítés elektronikus úton zajlik. Egy hektáros mérethatárig a földművesnek nem minősülő személyek is vásárolhatnak földet, és ilyen esetben az ingatlanok értékbecslésének költségét is az állam állja. Egy és tíz hektár közötti méretű földre, illetve tulajdoni hányadra pedig minden földműves ajánlatot tehet az NFK honlapjáról (https://nfk.gov.hu/) is elérhető Elektronikus Pályázati Rendszert (EPR, amely a következő elektronikus felületen érhető el: https://epr.nfk.gov.hu/) használva, az ügyfélkapus azonosítást követően.

 

 

A koronavírus-járvány és az orosz ukrán háború rávilágított arra, hogy az élelmiszer-ellátás stratégiai kérdés, aminek egyik alapja a termőföld. Az agráriumot érő kihívások ellenére magyar gazdák elkötelezett munkájának és szorgalmának köszönhetően minden nap friss és egészséges élelmiszer kerül a magyar családok asztalaira. Az agrártárca éppen ezért minden lehetséges eszközzel támogatja a termelők tevékenységét, aminek egyik alapvető eszköze a gazdálkodók igényeit figyelembe vevő birtokpolitikai intézkedések kialakítása.

 

 

A jelen eljárásban értékesítésre kerülő földek listája az NFK honlapján, valamint az EPR oldalon elérhető 2022. november 7-től.

 

 

Fentiek figyelembe vételével, kérjük a szíves közreműködésüket az érintett település önkormányzatának, valamint a közös önkormányzati hivatalhoz tartozó önkormányzatok honlapján, hirdetőtábláján az alábbi linkről letölthető Hirdetmény soron kívül történő közzétételében.

 

 

A Ptk. 6:74. § (3) bekezdésére tekintettel az NFK felhívja a figyelmet, hogy a vételi ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejártáig felhívását bármelyik ingatlan tekintetében visszavonhatja.

 

 

Segítő együttműködésüket előre is köszönjük.

Melléklet, melyet az alábbi hivatkozásra kattintva tölthet le: Hirdetmény 2022. IV. ütem

 

Lakossági tájékoztató/HASZNOS TANÁCSOK a vad által belterületen okozott károk MEGELŐZÉSÉHEZ2022. július 21. 08:13
Tájékoztató>>>

 

Gyarmatpuszta 11-252850-512 kódszámú vadászterület vadkárral kapcsolatos ügyek bejelentése2022. június 28. 09:37
Hirdetmény>>>

 

Lakossági tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetés szabályainak megváltozásáról2022. június 24. 12:07

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

AZ AVAR ÉS KERTI HULLADÉK ÉGETÉS SZABÁLYAINAK MEGVÁLTOZÁSÁRÓL

 

Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2021. (V.25.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetéséről megengedte a lakosságnak, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet ideje alatt a zöldhulladékot a rendeletben előírtak szerint elégesse. Azonban a rendelet 2022. június 1. napjától hatálytalanná vált.

A helyi szabályozás hiányában az avarégetéssel kapcsolatban az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet 225.§ (1) bekezdésében foglaltak az irányadóak, melynek alapján

Mány település teljes közigazgatási területén - belterületi, valamint a külterületen lévő zártkerti ingatlanok használata során - keletkezett zöldhulladék

SZABADTÉRI ÉGETÉSE TILOS!

Természetesen ez a tilalom nem terjed ki a kerti sütögetésre, bográcsozásra és grillezésre, ahogy a tűzgyújtási tilalom sem érinti a saját kertünkben történő sütögetést.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a tiszta és élhető település megteremtése, valamint mindannyiunk egészségének megóvása céljából az avar és kerti hulladék égetéssel kapcsolatos előírásokat önként legyenek szívesek betartani!

                                                                                          

                                                                                                               

 

 

Hirdetmény rendezetlen tulajdoni helyzetű ingatlanokról

[ 2022. november 22. ]

Tájékoztatás földrészleteket nyilvános pályáztatása tárgyában

[ 2022. november 7. ]

Lakossági tájékoztató/HASZNOS TANÁCSOK a vad által belterületen okozott károk MEGELŐZÉSÉHEZ

[ 2022. július 21. ]

Gyarmatpuszta 11-252850-512 kódszámú vadászterület vadkárral kapcsolatos ügyek bejelentése

[ 2022. június 28. ]

Lakossági tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetés szabályainak megváltozásáról

[ 2022. június 24. ]

 

 
Mány község honlapját a jacsa.NET készítette. A szerkesztők névsorához kattintson ide!