Felhívás házszámok kihelyezésére

2023.08.22. | Hírek

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény értelmében minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonos köteles a házszámot feltüntetni. Emellett minden elnevezett közterületet az elnevezése feltüntetésével kell megjelölni. Az alábbiakban szeretnénk felhívni a figyelmüket ennek fontosságára és az ezzel kapcsolatos együttműködésre.

Házszámok kihelyezése:

Tűzoltói beavatkozások során kiderült, hogy néhány esetben hiányoznak a házszámok az ingatlanokról. Ez a hiányosság komolyan hátráltathatja a segélyszolgálatok gyors és pontos kiérkezését, különösen éjszakai időszakokban vagy olyan esetekben, ahol nem látható külső káresemény (tűz, épületkár stb.). A látható házszámok elhelyezése nem csak a beavatkozást, de például személymentés során az életmentést is jelentősen segíti elő.

Az Önök segítsége számít:

Az élet- és vagyonbiztonság védelme érdekében kérjük, hogy minden lakos ügyeljen arra, hogy házának vagy ingatlanának a házszáma jól látható helyen legyen elhelyezve. Amennyiben bármilyen elhelyezési problémába ütközik, kérjük, lépjenek kapcsolatba az önkormányzattal vagy a megfelelő hatóságokkal.

Köszönjük együttműködésüket!

Megszakítás