e-Kormányzat: rendeletek, határozatok  ·  Honlaptérkép  ·  Levélküldés 2020. május 28. csütörtök, Emil, Csanád napja 
A faluról
Önkormányzatunk
Polgármesteri Hivatal
Intézmények
Civil szervezetek
Egyházak
Hasznos információk
Hírarchívum
Vállalkozói oldal
Általános közzétételi lista
Közbeszerzés
 

!!!!!!!!!!!!!!!

 

2020.05.04.

 

Tisztelt Mányi Lakosok!

 

A Kormány 2020. május 4-től feloldotta a kijárási korlátozást a vidéki településeken, de ugyanakkor újabb megkötések is születtek. Ennek megfelelően a továbbra is fennálló veszélyhelyzetben Mányon is változások léptek érvénybe, így jelenleg ezek érvényesek:

 

A mindennapi életben a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön kötelező a maszk, vagy az orrot és a szájat takaró kendő, sál viselése.

 

Továbbra is fennáll a 65 év felettiek védett idősávja 9-12 óra között az élelmiszerüzletekben, gyógyszertárban, drogériában. Kérem, hogy ezt lehetőleg minden MÁS ügy intézésekor IS tartsák be, és saját maguk védelme érdekében csak ilyenkor menjenek postára, gazdaboltba, fodrászhoz stb. is!

*

A Hársfadombi Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola ─ a vonatkozó rendeletekben meghatározottak szerint ─ tanulókat továbbra sem fogad. A teendőkről az iskola vezetése folyamatosan tájékoztatja a családokat.

*

A Mányi Önkormányzati Konyha továbbra is üzemel, bárki számára biztosítja az ebédet az alábbiak szerint:

·         az óvodások részére napi háromszori étkezést,

·         az iskolások választhatnak, hogy napi háromszori étkezést, vagy csak ebédet kérnek,

·         a külsősök számára csak ebédet ad.

Az étel csak elvitelre kérhető, melyhez dobozt biztosítunk, szükség esetén önkénteseink házhoz viszik. Az ebédet minden nap 11 és 12 óra között lehet elkérni (az udvar felől, nem a gazdasági ajtónál) a menza bejáratánál.

*

A Mányi Mesevár Óvoda és Mini Bölcsödében 2020. március 16-tól visszavonásig rendkívüli szünetet rendeltem el. Itt továbbra is biztosítjuk az ügyeleti ellátást az intézményvezető egyedi döntése alapján, a szülő kérelmére, maximum 5 fős mikrocsoportokban.

*

A Polgármesteri Hivatalban továbbra is a megváltozott rend van érvényben: az ügyfelek az ügyeiket elsősorban telefonon és e-mail útján intézhetik. Amennyiben az egyeztetés során kiderül, hogy helyszíni egyeztetés szükséges, az ügyintézőtől kapott időpontban lehetséges a személyes találkozás. Erre kizárólag (a megváltozott) ügyfélfogadási időben van lehetőség az alábbi napokon:
szerda 13-tól 17 óráig
péntek 8-tól 12 óráig

Az ügyfelek csak a földszinti helyiséget használhatják, a folyosón kialakított ideiglenes ügyfélpultnál történik az ügyirat (pl. segély kérelem) átvétel. Formanyomtatványokat, csekkeket is itt lehet kapni.

A bejárást is szabályoztuk: az eddig használt ajtón csak a gyógyszertárba lehet menni. A másodikon (ahol a kukák voltak eddig) a hivatalba, a védőnőhöz pedig az udvarról.

Az adóügyi ügyintézés elindítása telefonon (közvetlenül a 06-30/975-4363 telefonszámon) és elektronikus levélben vagy postai úton is történhet a járványügyi helyzet fennállása alatt. Tájékoztatásokat - az adatvédelemre vonatkozó jogszabályok figyelembevételével - telefonon és email útján is adunk.

A veszélyhelyzet fennállása alatt anyakönyvi ügyeiket -- kizárólag előzetes telefonos egyeztetést követően (tel: 06-30/976-8887) -- tudják intézni, csak és kizárólag az érintett személyek. A házasságkötésre bejelentkezett jegyesekre és házasságkötésükre vonatkozó ideiglenes szabályokat az anyakönyvvezető részleteiben elmondja az egyeztetés során.

*

A Mányi Művelődési Ház és a könyvtár az újabb intézkedésekig még zárva van. Azonban kölcsönözni házhozszállítással továbbra is lehet az alábbi elérhetőségeken jelentkezve: manyimuvelodesihaz@gmail.com, many@vmk.hu; +36/30-160-7118

*

A védőnői szolgálat működésében az korábbi változások maradnak életben:

A tanácsadásokra csak előzetes telefonos időpont egyeztetés alapján lehet jönni, az ott megszabott időben, a torlódás elkerülése érdekében. A gyermekeket csak egy felnőtt kísérheti. A váróban csak egy család várakozhat.

A tanácsadások rendje nem változik, a háziorvos tanácsadása is meg lesz tartva amíg más intézkedés nem lép életbe. Az oltások végzése folyamatos továbbra is. A státuszvizsgálatok egyelőre később lesznek megtartva.

A látogatások igénylése a szülőkre van bízva, (kivéve, ha koronavírus fertőzésre gyanús ill. kivizsgálás alatt álló személyről van szó) de lehetőség szerint online felületen, vagy telefonon kell megoldani, illetve csak telefonos egyeztetés után van lehetőség személyes találkozásra.

Az alábbi elérhetőségeken tudnak időpontot, látogatást igényelni, bonyolítani:
Telefonon 70/605-9950 (Viberen ugyanezen a számon)
Facebookon Védőnő Mány néven ill. Messengeren Pluhár Emília néven.

*

A háziorvosi ellátást továbbra is telefonos egyeztetést követően lehet igénybe venni, a szokásos rendelési időpontokban. A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló igazolásokat nem kell kéthetenként kiállítani.

*

A fogorvosi alapellátást az alábbi szűkített rendelési időben telefonon (22/999-402) kapott időpontban lehet igénybe venni: hétfőn és szerdán 12-16; kedden 8-12; és csütörtökön 8-11 között.

*

A 65 év felettiek valamint a fogyatékkal élők, a krónikus betegség miatt veszélyeztetettek, valamint a hatósági karanténra kötelezettek ellátását (bevásárlás, gyógyszerkiváltás, ebéd elhozatal stb.) továbbra is segítjük önkénteseinkkel. Lehetőség van az ellátásra szorulók bejelentésére, jelentkezésére az önkormányzat honlapjáról letölthető nyomtatványon:
http://many.hu/index.php?hir&id=1074

 

Kérem megértésüket és felelős viselkedésüket!

Vigyázzunk egymásra, különösen az idősekre, hiszen a súlyos szövődményekkel ők a leginkább veszélyeztetettek!

 

#mányazotthonunk
#vigyázzunkegymásra
#maradjotthon!

 

Ugron Zoltán
polgármester

 

 

 

Korábbi intézkedések >>>

 

 

 

Felületünk folyamatosan frissül!

_________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Vendég!

 

Szeretettel köszöntöm Önt Mány község honlapján és kellemes sétát kívánok több mint kilencszázharminc éves múltú falunkat bemutató oldalakon. A honlapunkat úgy állítottuk össze, hogy minél színesebb, sokoldalúbb, és hitelesebb képet nyújtson Mány múltjáról és jelenéről. Mány történelmének és nevezetességeinek bemutatását éppúgy megtalálja oldalainkon, mint a falu önkormányzatának, intézményeinek, egyházainak és civil szervezeteinek működéséről szóló tájékoztatókat.

         Az Önkormányzat épülete madártávlatból

 


 

Elérhetőségünk: 2065 Mány Rákóczi u. 67. Tel:06 22 350 143 Fax: 06 22 350 806

 

 

     

 


 

 

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a bankkártyás adathalászattal elkövetett csalásokra való figyelem felhívás céljából

[ 2020. május 28. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele az unokázós csalásokra való figyelem felhívás céljából

[ 2020. május 20. ]

A Tatabányai Járásbíróság hirdetménye

[ 2020. május 20. ]

A Bicskei Járásbíróság hirdetménye

[ 2020. május 15. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a szülők tudatos internet használatáról

[ 2020. május 14. ]

TÁJÉKOZTATÓ-Kutak fennmaradási és üzemeltetési engedélyezéséről

[ 2020. május 13. ]

Tájékoztatás ügyfélkapun történő start-értékpapírszámla nyitás lehetőségéről

[ 2020. május 6. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a biztonságos távmunka szabályairól

[ 2020. május 5. ]

Hirdetmény vadászterület tulajdonosi közösségének gyűléséről

[ 2020. április 27. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a gyermekek egyedüli otthon tartózkodásának szabályairól

[ 2020. április 27. ]

A Tatabányai Járásbíróság hirdetménye

[ 2020. április 23. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele rajzpályázatról

[ 2020. április 23. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele adathalászat veszélyeire történő felhívásról koronavírus idején

[ 2020. április 20. ]

Országos tűzgyújtási tilalom

[ 2020. április 15. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály gyermekeknek szóló hírlevele a koronavírussal kapcsolatban

[ 2020. április 8. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a koronavírussal kapcsolatos csalások megelőzésére

[ 2020. április 3. ]

Tájékoztatás étkezési térítési díj túlfizetés visszatérítéséről

[ 2020. április 1. ]

Tájékoztatás óvodai beiratkozásról

[ 2020. március 31. ]

Települési támogatás iránti igénylőlap nyomtatvány

[ 2020. március 23. ]

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedések a járási hivatalnál

[ 2020. március 20. ]

Tájékoztató közgyógyellátási igazolványok érvényességével kapcsolatban

[ 2020. március 19. ]

Dr. Török Péter képviselő úr állami kitüntetése

[ 2020. március 16. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a korona vírussal kapcsolatos telefonos csalások témakörében

[ 2020. február 14. ]

Emlékek Nándorpusztáról 2. rész - kisfilm és közlemény

[ 2020. január 27. ]

Hulladékszállítás 2020

[ 2020. január 24. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hírlevele a 112-es segélyhívószám használatával kapcsolatban

[ 2019. december 14. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hírlevele az időseket érintő trükkös lopások, kiemelten az unokázós csalások témakörében

[ 2019. december 13. ]

Elektronikus ügyintézés az E-önkormányzat portálon

[ 2019. november 8. ]

Optikai hálózat kiépítése Magyar Telekom Nyrt.

[ 2019. november 8. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele

[ 2019. október 9. ]

Tájékoztatás az önkormányzati elektronikus ügyintézésről

[ 2019. szeptember 19. ]

Tájékoztatás az önkormányzati elektronikus ügyintézésről

[ 2019. április 15. ]

 

 
Mány község honlapját a jacsa.NET készítette. A szerkesztők névsorához kattintson ide!