e-Kormányzat: rendeletek, határozatok  ·  Honlaptérkép  ·  Levélküldés 2020. április 09. csütörtök, Erhard napja 
A faluról
Önkormányzatunk
Polgármesteri Hivatal
Intézmények
Civil szervezetek
Egyházak
Hasznos információk
Hírarchívum
Vállalkozói oldal
Általános közzétételi lista
Közbeszerzés
 

!!!!!!!!!!!!!!!

 

2020.03.20.

 

A polgármesteri hivatalban TOVÁBBI VÁLTOZÁSOK történtek!

 

A rendkívüli helyzetben korábban már változott a rend: az ügyfelek csak az anyakönyvi ügyeket (pl. születés, halálozás) intézhetik helyben előre egyeztetett időpontban, minden más esetben csak iratátvétel történik. Az ügyfelek csak a földszinti helyiséget használhatják, a folyosón kialakított ideiglenes ügyfélpultnál történik az ügyirat (pl. segély kérelem) átvétel. Formanyomtatványokat, csekkeket is itt lehet kapni.

 

Erre kizárólag ügyfélfogadási időben lesz lehetőség 2020. március 23-tól az alábbi napokon:

szerda 13-tól 17 óráig

péntek 8-tól 12 óráig

 

Az adóügyi ügyintézés - telefonon (közvetlenül a 06-30/975-4363 telefonszámon) és elektronikus levélben vagy postai úton - történhet a járványügyi helyzet fennállása alatt.

 

Tájékoztatásokat - az adatvédelemre vonatkozó jogszabályok figyelembevételével - telefonon és email útján adunk.

 

A Kormány 41/2020. (III. 1.) Korm. rendelete alapján a Mányi Polgármesteri Hivatal az anyakönyvi ügyek intézésére az alábbi tájékoztatásokat, figyelmeztetéseket hozza:

• A veszélyhelyzet fennállása alatt anyakönyvi ügyeiket - kizárólag előzetes telefonos egyeztetést követően (tel: 06-30/976-8887)- tudják intézni, csak és kizárólag az érintett személyek.
• A fenti időtartamban a következő eljárások lefolytatása lehetséges: teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat felvétele, születés anyakönyvezése, elhalálozás anyakönyvezése, házasságkötés.


A házasságkötésre bejelentkezett jegyesekre és házasságkötésükre vonatkozó ideiglenes szabályok:

• A pároknak lehetőségük van lemondani vagy későbbi időpontra halasztani házasságkötésüket. Ilyen irányú szándékukat kérjük, jelezzék a szoc@many.hu e-mail címen vagy a 06-30/976-8887 számon ügyeleti időben.
• Amennyiben a házasságkötésre mégis sor kerül, az alábbiak szerint történik:
     o maximum 5 fő vehet részt, akik a következők: jegyespár, tanúk, anyakönyvvezető.
     o időtartama maximum 15-20 perc lehet összesen.
     o fizikai kontaktusok minimalizálása, mellőzése: gratulációk, pezsgőzés, kézfogás, köszöntő ölelések esetén.

 

A bejárást is szabályoztuk: az eddig használt ajtón csak a gyógyszertárba lehet menni. A másodikon (ahol a kukák voltak eddig) a hivatalba, a védőnőhöz pedig az udvarról.

 

Ugron Zoltán
Polgármester

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

2020.03.18.

 

Polgármester tájékoztatója:

 

Tisztelt Mányi Lakosok!

 

Az elrendelt veszélyhelyzetben Mányon is változások léptek érvénybe, melyek mára tovább módosultak, így jelenleg ezek érvényesek:

 

Kérem, figyelmesen olvassák a szöveget, mert csak hasonlít a korábbihoz, sok módosulás van benne!

 

A leginkább veszélyeztetettek -- a 70 év felettiek -- ellátását tapasztalataink szerint a családtagok végzik. Azok esetében, akiknek nincs helyben (közelben) élő hozzátartozójuk, aki ezt meg tudná tenni, elvégeztük az összeírást. Folyamatban van az érintettek megkeresése. Lehetőség van további ellátásra szorulók bejelentésére az önkormányzat honlapjáról letölthető nyomtatványon:
http://many.hu/index.php?hir&id=1074

 

Keresünk önkénteseket, akik a bevásárlásban, ügyintézésben támogatni tudják az így segítendő időseket, hogy ne kelljen utcára, közösségbe menniük. Jelentkezésüket ezen a linken szívesen vesszük: http://many.hu/index.php?hir&id=1075

 

 

A Hársfadombi Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola ─ a vonatkozó rendeletekben meghatározottak szerint ─ tanulókat nem fogad. A teendőkről az iskola vezetése folyamatosan tájékoztatja a családokat.

Az iskolai konyha továbbra is üzemel, de csak ebédet ad. Az osztályfőnököknél jelezzék, kik azok akik igénybe szeretnék venni az étkezést. Az étel csak elvitelre kérhető, melyhez szükséges egy éthordó, vagy két jól zárható, tiszta edény. Az ebédet minden nap 11 és 12 óra között lehet elkérni a menza bejáratánál.

 

 

A Mányi Mesevár Óvoda és Mini Bölcsödében 2020. március 16-tól visszavonásig rendkívüli szünetet rendeltem el.

Az intézményvezető egyedi döntése alapján, a szülő kérelmére, rendkívüli ügyeletet biztosíthat a gyermeknek, az alábbi feltételek együttes fennállása esetén:

1.       nincs egy háztartásban élő iskoláskorú, vagy bölcsődés korú testvére és

2.       mindkét szülője/gondviselője munkavégzés miatt, vagy egészségi állapota miatt otthonától a rendkívüli ügyeleti nyitvatartás időtartama alatt távol van, valamint

3.       a házi gyermekorvosa adott, a rendkívüli ügyeleti ellátás időtartamára érvényes háziorvosi "egészséges gyermek" igazolást.

Az óvodai napi háromszori étkezést kizárólag ügyeletben lévő gyerekeknek, helyben biztosítjuk, azt elvinni nem lehet!
Amennyiben mégis ebédre lenne szükség, azt 745,- Ft/nap befizetésével az iskolakonyhán az élelmezésvezetőnél megrendelhetik, illetve onnan elvihető.

Ennek az az oka, hogy míg az iskolában hivatalosan tanítás van (csak otthon), addig az óvodában szünet. Így az állami támogatást nem kapjuk meg az étkeztetéshez. Amennyiben ezt is módosítja egy rendelet, egyből jelezni fogjuk!

 

 

A polgármesteri hivatalban is változott a rend: az ügyfelek csak az anyakönyvi ügyeket (születés, halálozás) intézhetik helyben, minden más esetben csak iratátvétel történik. Az ügyfelek csak a földszinti helyiséget használhatják, a folyosón kialakított ideiglenes ügyfélpultnál történik az ügyirat (pl. segély kérelem) átvétel. Formanyomtatványokat, csekkeket is itt lehet kapni. Ez a lehetőség kizárólag ügyfélfogadási időben (hétfő, szerda, péntek) áll rendelkezésre.

Tájékoztatásokat - az adatvédelemre vonatkozó jogszabályok figyelembevételével - telefonon és email útján adunk.

A bejárást is szabályoztuk: az eddig használt ajtón csak a gyógyszertárba lehet menni. A másodikon (ahol a kukák voltak eddig) a hivatalba, a védőnőhöz pedig az udvarról.

 

 

A védőnői szolgálat működésében az alábbi változások lépnek életbe:

A tanácsadásokra csak előzetes telefonos időpont egyeztetés alapján lehet jönni, az ott megszabott időben, a torlódás elkerülése érdekében. A gyermekeket csak egy felnőtt kísérheti. A váróban csak egy család várakozhat.

A tanácsadások rendje nem változik, a háziorvos tanácsadása is meg lesz tartva amíg más intézkedés nem lép életbe. Az oltások végzése folyamatos továbbra is. A státuszvizsgálatok egyelőre később lesznek megtartva.

A látogatások igénylése a szülőkre van bízva, (kivéve, ha koronavírus fertőzésre gyanús ill. kivizsgálás alatt álló személyről van szó) de lehetőség szerint online felületen, vagy telefonon kell megoldani, illetve csak telefonos egyeztetés után van lehetőség személyes találkozásra.

Az alábbi elérhetőségeken tudnak időpontot, látogatást igényelni, bonyolítani:
Telefonon 70/605-9950 (Viberen ugyanezen a számon)
Facebookon Védőnő Mány néven ill. Messengeren Pluhár Emília néven.

 

A Mányi Művelődési Ház és a könyvtár az újabb intézkedésekig ZÁRVA van. A járványügyi vészhelyzet ideje alatt a művelődési házban és a könyvtárban csak az ott dolgozók tartózkodhatnak.
Az elektronikus ügyintézés továbbra is működik: manyimuvelodesihaz@gmail.com, many@vmk.hu +36/30-160-7118

 

 

A háziorvosi és fogorvosi tevékenység a következő módon változik:

1.       A háziorvosi szolgálat a rendes időpontokban van, saját hatáskörében módosíthat a várakozás szabályain.

2.       A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló igazolásokat nem kell kéthetenként kiállítani.

3.       A veszélyhelyzet időtartama alatt fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható. Ezen a héten szerdán 15 óráig lesz sürgősségi ellátás.

 

Kérem megértésüket és felelős viselkedésüket!

Vigyázzunk egymásra, különösen az idősekre, hiszen a súlyos szövődményekkel ők a leginkább veszélyeztetettek!

 

#mányazotthonunk
#vigyázzunkegymásra

 

 Ugron Zoltán
Polgármester

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Keresünk önkénteseket, akik bevásárlásban, ügyintézésben támogatni tudják az így segítendő időseket, hogy ne kelljen utcára, közösségbe menniük. Jelentkezésüket az itt letölthető adatlap visszaküldésével szívesen vesszük:

 

Jelentkezési lap

"Segítségre szoruló idős önkéntes ellátására"

(nyomtatvány elérhető az alábbi linkre kattintva)

Jelentkezési lap (pdf) >>>

Jelentkezési lap (szerkeszthető) >>>

 

Segítségre szoruló idős bejelentése

(nyomtatvány elérhető az alábbi linkre kattintva)

Bejelentőlap (pdf) >>>

Bejelentőlap (szerkeszthető) >>>

********************************************************************************************

2020. 03.17.

 

A "Friss hírek" menüpontba feltöltésre került a Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatása a Kormányanlakok ügyintézésével kapcsolatosan.

 

 

 

********************************************************************************************

 

2020.03.15.

 

Mány Község Önkormányzata

Polgármesterének

1/2020. (III.15.) számú határozata

 

a Mányi Mesevár Óvoda és Mini Bölcsődében rendkívüli szünet elrendeléséről

 

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvásának érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet (a továbbiakban "Rendelet") 2. §-ában kapott felhatalmazás alapján a koronavírus-járvány megelőzése érdekében meghirdetett országos veszélyhelyzetre tekintettel Mány Község Polgármestereként Mány Község Önkormányzata fenntartásában működő

 

Mányi Mesevár Óvoda és Mini Bölcsödében

2020. március 16-tól visszavonásig

rendkívüli szünetet rendelek el.

 

A rendkívüli szünet keretében a nevelési intézmény rendkívüli ügyeleti rendben ─ a hatályos járványügyi előírások betartása és a kihirdetett veszélyhelyzetben érvényes járványügyi feltételek megléte esetén ─ az intézményvezető egyedi döntése alapján az alábbi feltételek együttes fennállása esetén fogadhatnak gyermekeket:

 

A nevelési intézmény a szülő kérelmére, amennyiben a gyermeknek

a) nincs egy háztartásban élő iskoláskorú, vagy bölcsődés korú testvére és

b) mindkét szülője/gondviselője munkavégzés miatt, vagy egészségi állapota miatt otthonától a rendkívüli ügyeleti nyitva tartás időtartama alatt távol van, valamint

c) a házi gyermekorvosa adott, a rendkívüli ügyeleti ellátás időtartamára érvényes háziorvosi "egészséges gyermek" igazolást,

a köznevelési intézmény rendkívüli ügyeletet biztosíthat.

 

INDOKOLÁS

 

Magyarország Kormánya a Rendelet 2. §-ában felhatalmazta a polgármestert arra, hogy a koronavírus-járvány megelőzése miatt a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Kormányrendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben, saját hatáskörben, rendkívüli szünetet rendeljen el, az adott település közigazgatási területén található bölcsőde és óvoda tekintetében.

A rendkívüli szünet időtartama alatt a veszélyhelyzet fennállásának végéig a határozatban foglaltak szerint látja el a köznevelési intézmény a gyermekek felügyeletét.

A polgármester a szünet elrendeléséről soron kívül tájékoztatja az emberi erőforrások miniszterét.

Jelen határozat a veszélyhelyzet fennállásáig érvényes.

 

Mány, 2020. március 15.

 

 

 Ugron Zoltán
Polgármester

 

(A határozat a hírek között hivatalos formában is megtalálható!)

 

 

************************************************************************************

 

2020.03.14.

 

 

Tisztelt mányi lakosok!

A tegnap este miniszterelnök úr által bejelentett változások szinte minden családot érintenek, így szinte mindenhol kérdések merülnek fel. Azonban amíg a beígért kormányrendeletek nem jelennek meg, nem tudjuk miben szabad és miben kell Önkormányzatunknak egyáltalán döntést hoznia, és mi az, amit eleve kormányszinten meghatároznak. Ezért türelmet kérünk!

Vasárnap délutánra ki fog derülni, hogy mi lesz az intézményeinkkel, hogyan működik a továbbiakban az ovi és a bölcsőde. Amint egyértelmű lesz a kérdésre a válasz, azonnal minden fórumon közzétesszük. Bizonyára lesznek olyan települések, ahol hamarabb megszületnek döntések. Mi szeretnénk minden -- óráról órára változó -- körülményt és szabályt figyelembe venni, ezért kérjük, hogy ha a döntésünket csak holnap délután tesszük közzé, azt ne hanyagságként fogadják.

Addig türelmet kérünk és azt, hogy vigyázzanak az idősekre, lássák el őket, hogy ne menjenek közösségbe, minél kevesebb emberrel találkozzanak, mert ők a leginkább veszélyeztetett korosztály!

Felelősséggel vigyázzunk egymásra!

 

Ugron Zoltán

polgármester

 

Felületünk folyamatosan frissül!

_________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Vendég!

 

Szeretettel köszöntöm Önt Mány község honlapján és kellemes sétát kívánok több mint kilencszázharminc éves múltú falunkat bemutató oldalakon. A honlapunkat úgy állítottuk össze, hogy minél színesebb, sokoldalúbb, és hitelesebb képet nyújtson Mány múltjáról és jelenéről. Mány történelmének és nevezetességeinek bemutatását éppúgy megtalálja oldalainkon, mint a falu önkormányzatának, intézményeinek, egyházainak és civil szervezeteinek működéséről szóló tájékoztatókat.

         Az Önkormányzat épülete madártávlatból

 


 

Elérhetőségünk: 2065 Mány Rákóczi u. 67. Tel:06 22 350 143 Fax: 06 22 350 806

 

 

     

 


 

 

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály gyermekeknek szóló hírlevele a koronavírussal kapcsolatban

[ 2020. április 8. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a koronavírussal kapcsolatos csalások megelőzésére

[ 2020. április 3. ]

Tájékoztatás étkezési térítési díj túlfizetés visszatérítéséről

[ 2020. április 1. ]

Tájékoztatás óvodai beiratkozásról

[ 2020. március 31. ]

Települési támogatás iránti igénylőlap nyomtatvány

[ 2020. március 23. ]

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedések a járási hivatalnál

[ 2020. március 20. ]

Tájékoztató közgyógyellátási igazolványok érvényességével kapcsolatban

[ 2020. március 19. ]

Biztonságos online ügyintézés a helyi önkormányzatoknál

[ 2020. március 18. ]

Tájékoztató a hulladékszállításról

[ 2020. március 17. ]

Jelentkezési lap "Segítségre szoruló idős önkéntes ellátására"

[ 2020. március 17. ]

Segítségre szoruló idős bejelentése

[ 2020. március 17. ]

Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatása a Kormányablakok működéséről

[ 2020. március 17. ]

Dr. Török Péter képviselő úr állami kitüntetése

[ 2020. március 16. ]

Helyi intézmények működési rendje 2020.március 16-tól

[ 2020. március 15. ]

Mány Község Önkormányzata Polgármesterének 1/2020. (III.15.) számú határozata

[ 2020. március 15. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele a korona vírussal kapcsolatos telefonos csalások témakörében

[ 2020. február 14. ]

Emlékek Nándorpusztáról 2. rész - kisfilm és közlemény

[ 2020. január 27. ]

Hulladékszállítás 2020

[ 2020. január 24. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hírlevele a 112-es segélyhívószám használatával kapcsolatban

[ 2019. december 14. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hírlevele az időseket érintő trükkös lopások, kiemelten az unokázós csalások témakörében

[ 2019. december 13. ]

Elektronikus ügyintézés az E-önkormányzat portálon

[ 2019. november 8. ]

Optikai hálózat kiépítése Magyar Telekom Nyrt.

[ 2019. november 8. ]

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály hírlevele

[ 2019. október 9. ]

Tájékoztatás az önkormányzati elektronikus ügyintézésről

[ 2019. szeptember 19. ]

Tájékoztatás az önkormányzati elektronikus ügyintézésről

[ 2019. április 15. ]

 

 
Mány község honlapját a jacsa.NET készítette. A szerkesztők névsorához kattintson ide!